De Noordhofprijs

De Noordhofprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan de beste vakmensen van de Brainport regio (Zuidoost-Brabant). De Stichting Bevordering Vakmanschap reikt sinds 1986 de Noordhofprijs uit aan de beste vakman of vrouw in de bouw, metaal, mechatronica en overige vakgebieden in het technisch domein.

De kunstenaar over zijn werk

De Noordhofprijs bestaat uit een kleine uitvoering van een uit brons gegoten beeld dat is gemaakt door Hans Goddefroy uit Helmond. De kunstenaar is in 1933 geboren in Indonesië en volgde zijn opleiding aan de kunstacademie St. Joost in Breda, de Rijksacademie in Amsterdam en de Jan van Eyck Academie in Maastricht. Het orginele beeld staat in het gebouw van Summa College, Sterrenlaan 10 in Eindhoven.

“Het beeld moet vakmanschap uitstralen. De pijl wijst naar het oog van de meester, natuurlijk een belangrijk begrip; meesterschap. Daarnaast zie je heel duidelijk beweging, want vakmanschap is dynamisch en grensverleggend. Het stafje staat voor: meten is weten, ook een belangrijk element in de techniek”.